4 viikkoa leikkauksesta / -10 kg

Paino putoaa tasaisesti noin kilon viikossa. Olen ollut jollain tavalla kiireinen, olen saanut jo nyt valtavasti virtaa kaikenlaiseen puuhailuun kodin ulkopuolella. Enää ei aika kulu sohvan pohjalla kun on tieto, että neljässä viikossa olen jo kuntoutunut niinkin hyvin, että voin alkaa rivakammankin liikunnan harrastamisen. Olen tavannut paljon ystäviä, hakeutunut erilaisiin koulutuksiin ym. Sekä mieli että ruumis ovat virkeänä ja kaipaan elämään jo todellakin toimintaa. Pikkujoulujuhlimisiakin on takana.

Olen yrittänyt katsella peilistä josko 10 kilon laihtuminen näkyisi. Kyllä se näkyy. Ylävatsan kohdallakaan ei ole enää paksua ulkonevaa makkaraa, joka pullistelisi puseroiden läpi. Käsivarret ovat hieman kaventuneet, samoin posket. Kasvojen oikea muoto alkaa tulla näkyviin, ja pyöreys on jo hieman hävinnyt.

Sen sijaan henkisellä puolella on ollut havaittavissa outoa melankoliaa ja ärsytystä. Ajoittain tuntuu, ettei enää keksi mitä söisi. Kaikki rahkat, jogurtit, smoothiet ja piimät on jo kokeiltu. Nyt kun leivon joulua, huomaan, että voitaikinaleivonnaiset etovat jo tuoksunakin. Maistoin tänään tekemiäni jauheliha-riisi-munapasteijoita, ja olen koko päivän potenut kummallista etovaa oloa. Kuin oksettaisi, mutta mitään ei tule. Ehkä tämäkin on lievää dumping-oireilua. Elimistö vastustaa, kertoo minulle, etten vain söisi mitään missä on liikaa rasvaa, tai sokeria. Joten kaikki päivät eivät mene kuten alunperin aamuisin puuron syötyään suunnittelee. Lounas ei aina maistu, eikä päivällinen, jos olo on täysi ja huonovointinen.

Olen päättänyt, etten kävisi puntarilla enää ihan joka päivä. Se ei kannata. Viikon aikana paino seilaa +0,5 – +1 kg, kunnes aina maanantaipunnitus osoittaa sen, että noin 1 kg on laihtumista viikossa tapahtunut. Melkein siis turhia nämä välipunnitukset

Nämä eivät enää maistu:

3-WP_001504

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: